vrijdag 27 januari 2023 16:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2023

Staatssecretaris van Cultuur Gunay Uslu (D66) brengt van 9 tot en met 17 januari een bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. Dat meldt Rijksdienst Caribisch Nederland. Het bezoek zal in het teken staan van culturele samenwerking, bibliotheken en erfgoed.

De staatssecretaris wil tijdens haar bezoek zo breed mogelijk kennis maken met cultuur en erfgoed en zal daarom deelnemen aan verschillende programma’s. Er zal tijdens het bezoek ook aandacht worden besteed aan het slavernijverleden. Op Sint Eustatius zal Uslu een bezoek brengen aan de Godet Plantation om een beeld te krijgen van de slavernijgeschiedenis op het eiland.

Op Bonaire maakt ze kennis met de leerlingen van de Bonaire School of Performing Arts en op Curaçao staat er een ontmoeting met kunstenaars op het programma. Daarnaast zal de bewindsvrouw aanwezig zijn bij het vierlandenoverleg. De reis wordt afgesloten op Aruba, waar Uslu een bezoek brengt aan het Nationaal Archief.

Uslu kondigde onlangs een investering aan van enkele miljoenen in bibliotheken en monumenten in Caribisch Nederland. Aankomende jaren gaat er zo’n drie miljoen euro naar versterking van het bibliotheeknetwerk en wordt er geld uitgetrokken voor een digitale bibliotheek. Op Saba zal de bewindsvrouw een bezoek brengen aan de Queen Wilhelmina Library.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram