vrijdag 27 januari 2023 05:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 januari 2023

De Kustwacht, de politie en andere autoriteiten gaan zondag tijdens Fuikdag 2023 op zee en langs de kustlijnen controleren. Dat meldt Kustwacht Caribisch Gebied. De Kustwacht verzoekt eigenaren van boten rekening te houden met de regels die voor Fuikdag gelden.

Het doel van de controles is volgens de Kustwacht om te garanderen dat personen zich aan de maatregelen houden. Zo is de verkoop van alcohol zondag niet toegestaan, net zoals het afspelen van muziek op vloten of podia. Daarnaast dienen de boten voldoende zwemvesten aan boord te hebben en de juiste scheepsdocumenten.

De Haven en veiligheid Inspectie en de Kustwacht zullen de controles uitvoeren. Ook zal de Brandweer controleren op het aansteken van bijvoorbeeld een BBQ. Volgens de Kustwacht is muziek afspelen na 17.00 uur niet meer toegestaan, net als samenscholing bij de baai of andere locaties op zee.

De Kustwacht waarschuwt ook voor het ophalen en brengen van personen naar Fuikbaai. Dit is niet toegestaan, omdat sommige personen achterblijven en niet terug kunnen komen naar de Caracasbaai. Het gevolg is dat zij dan over het privéterrein van Barbara Beach terug naar de stad lopen. Dit zorgt volgens de Kustwacht voor chaos. Boten uit het buitenland moeten via de Immigratie en Douane binnenkomen om in te klaren. Volgens de Kustwacht zullen de autoriteiten direct handelen wanneer mensen en boten zich niet aan de genoemde maatregelen houden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram