dinsdag 30 mei 2023 12:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 januari 2023

Premier Rutte bood, namens het Nederlands kabinet, excuses aan voor de invloed van Nederland tijdens het slavernijverleden. Destijds werd zo goed als alles van de tot slaafgemaakten afgenomen. Over of er nu herstelbetalingen moeten komen, zijn de meningen verdeeld.

Volgens parlementslid Quincy Girigorie (PAR) doet een simpele zak geld geen eer aan het helingsproces. Girigorie is optimistisch over de manier waarop staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) zegt te willen werken aan het herstel. Volgens het parlementslid is het goed om te kijken naar hoe het verschil tussen de bewoners van het Koninkrijk verkleind kan worden. “Hoe we die doelstelling aanpakken moet we samen bepalen.”

NU.cw vroeg aan activist Naomi Pieter, journalist Yves Cooper en Girigorie of het naast excuses ook tijd is voor herstelbetalingen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram