zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Gouverneur Lucille George-Wout heeft dinsdag voor het eerst weer een nieuwjaarstoespraak kunnen houden in het bijzijn van genodigden. Dat meldt de overheid. De toespraak werd gegeven tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Paleistuin. 

De gouverneur is blij we dat hiermee “de sombere periode van de Corona-pandemie achter ons kunnen laten.” George-Wout blikte ook terug op de excuses voor het slavernijverleden vanuit Nederland. Dit zou het verleden niet goedmaken, maar wel wel een belangrijke basis bieden om elkaar in de ogen te kunnen kijken. Verder kijkt ze uit naar de economische ontwikkelingen en hervormingen die nodig zijn.

De gouverneur ziet de excuses en de benodigde hervormingen in ruil voor coronasteun, als een duw in de goede richting. “Er kan nu juist ruimte ontstaan om daadwerkelijk op basis van gelijkwaardigheid met elkaar samen te werken aan de toekomst.” Ze roept op tot een actieve houding en zelf actie ondernemen om het verschil te maken. 

Ook blikt ze vooruit op de komst van Koning Willem Alexander, Koningin Máxima en Prinses Amalia volgende maand. Het zal voor Amalia de eerste kennismaking zijn met het Caribisch deel van het Koninkrijk.