vrijdag 27 januari 2023 12:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 januari 2023

Aqualectra is begonnen met de uitbreiding van het project voor slimme water- en elektriciteitsmeters. Dat laat het nutsbedrijf weten via sociale media. In de komende twee maanden worden Mundo Nobo, Wishi en Marchena voorzien van smartmeters.

De installatie is maandag begonnen en zal naar verwachting tot 2 maart duren. Een team van installateurs zal de meters huis voor huis aansluiten. Daarnaast zullen er, als het nodig is, reparatiewerkzaamheden plaatsvinden. 

De eerste smart meters van Aqualectra werden in november gebruik genomen in de wijk Zapateer. Met het nieuwe netwerk kan de consument zelf beter het verbruik van water en stroom beheren, de meters zijn digitaal en beter afleesbaar. Daarnaast zullen de nieuwe meters zorgen voor minder lekkage.

Naar verwachting zal de installatie van de smartmeters op het hele eiland drie jaar gaan duren.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram