vrijdag 27 januari 2023 05:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 december 2022

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) betwijfelt de onafhankelijkheid van Jeffrey Sybesma als lid van de Raad van Advies. Dat laat Cooper weten via sociale media.

Volgens de minister zou Sybesma ook een rol als ‘activist’ hebben. Dit schrijft Cooper naar aanleiding van een opiniestuk in de Amigoe. Sybesma zou de ontwikkeling van Oostpunt willen tegengaan om hagedissen te beschermen. Op Facebook laat de minister weten dat Sybesma ‘een schande voor onze Raad van Advies’ is.

Cooper krijgt bijval van Willy Maal, eigenaar van het gebied Oostpunt. Maal schrijft dat Sybesma bestuurslid van Carmabi is en daarnaast, als advocaat, in elk proces de ontwikkeling van Oostpunt zou tegenwerken. 

Sybesma reageert in het stuk op de plannen voor de ontwikkeling van Oostpunt. Dit is volgens het Raadslid niet gebaseerd op een mening, maar op het bestemmingsplan voor het gebied dat niet zomaar aangepast kan worden. Sybesma vindt dat Cooper zich met zijn uitlatingen ‘diskwalificeert als beleidsbepaler’, omdat natuur en milieu moeten wijken voor bouwprojecten. Dit terwijl de natuur ook van economisch belang zou zijn.

-- Advertentie --

One comment on “Cooper trekt onafhankelijk lid Raad van Advies in twijfel”

  1. Ja natuurlijk twijfelt Cooper. Sybesma is plvrechter, bioloog uNA wetenschappelijk medewerker dus hij stijgt vèr boven hem uit. Daarbij is Sybesma een Europese NL, kritisch met regelmatig art in het AD, dus dit gaat Cooper te ver. En last but not least Cooper houdt niet van pottenkijkers.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram