zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een derde groep van de Koninklijke Marechaussee zal de landen van het Caribisch deel van het Koninkrijks per 2023 versterken bij toezicht en controle op de grenzen. Dat meldt de Politie.

De Marechaussee zal grensoverschrijdende criminaliteit zoals smokkel van verdovende middelen, wapens en mensen, mensenhandel en witwassen moeten onderscheppen. Dit heeft volgens de politie namelijk een beschadigend effect op de gemeenschap.

Volgens de politie is het doel om maatregelen te treffen voor de versterking van het grenstoezicht. Daarnaast zal de Marechaussee ook moeten zorgen voor verbetering van de onderlinge samenwerking tussen de diensten van het verschillende eilanden.

De versterking van de Marechaussee werd in een ondertekening op 4 februari 2021 getekend. In juli en oktober arriveerde de eerste twee groepen van de Marechaussee op het eiland. Daarbij hielden de twee groepen zich, naast grenstoezicht, ook bezig met kennis overdragen en werd er extra bijstand verleend aan diverse diensten.