vrijdag 27 januari 2023 16:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 december 2022

De ambulancedienst van Sint Maarten heeft vier nieuwe ambulances ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA) in samenwerking met The Trust Fund.

Minister van VSA, Omar Ottley (UPP), laat weten dat de ambulancedienst op het eiland nu de beschikking heeft over zes voertuigen. De nieuwe voertuigen zijn gekozen vanwege hun smalle bouw, efficiënte brandstofverbruik en vierwielaandrijving. Hierdoor kan het voertuig steile heuvels op en beter manoeuvreren op krappe, onverharde straten. Daarnaast zijn de voertuigen uitgerust met medische apparatuur en voorraden om een levensbedreigende situatie op te kunnen vangen.

Ambulance Fabrikant REV Group zal binnenkort trainingen gaan geven aan het ambulancepersoneel over het gebruik en onderhoud van de voertuigen. De organisatie zegt dat het personeel getraind wordt om de training in de toekomst ook zelf te kunnen geven.

“De komst van de vier ultramoderne ambulances heeft lang op zich laten wachten, maar ondanks enkele vertragingen is het nu een feit. Dit is weer een stap naar een betere gezondheidszorg voor de bevolking van Sint Maarten”, aldus Ottley.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram