zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Arubaanse minister van Justitie en Sociale Zaken Rocco Tjon (MEP) bracht onlangs een bezoek aan het Orthopedagogisch Centrum (OC). Dat meldt het ministerie. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over het opzetten van een speciale afdeling binnen het OC.

De directeur en een psycholoog van het OC bespraken samen met de minister de mogelijkheid om een speciale afdeling te realiseren voor kinderen die psychiatrische ondersteuning nodig hebben. Deze groep zou volgens de regering nu geen geschikte plek hebben om de nodige zorg te krijgen. 

“OC is van mening dat we, gezien de bestaande infrastructuur, de ruimte goed moeten benutten om het departement hier te vestigen. Dit zal de groep, de families en onze gemeenschap ten goede komen,” aldus het ministerie. 

Tjon zegt positief te zijn over het project en binnenkort zowel het beheersplan als het financiële plan goed te zullen keuren.