maandag 30 januari 2023 19:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 december 2022

Ouders en verzorgers van kinderen met intensieve zorgbehoefte kunnen tot en met 30 december een tegemoetkoming aanvragen. Inmiddels hebben 43 ouders en verzorgers al 1.437 dollar uitgevraagd. Hiervan zijn 31 aanvragen al uitgekeerd. Dat meldt de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN).  

De RCN-afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Sentro Akseso moedigen ouders en verzorgers van kinderen met een intensieve zorgbehoefte aan om gebruik te maken van deze tijdelijke regeling. De tegemoetkoming is ter compensatie van de structurele dubbele kinderbijslag die wordt ingevoerd zodra het wetstraject is afgerond. De tijdelijke regeling geldt voor kinderen die als gevolg van een ziekte of aandoening intensieve begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van lichaamshygiëne, zindelijkheid, eten en drinken, mobiliteit, gedrag en medische verzorging. 

Ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van drie tot en met 17 jaar en recht hebben op kinderbijslag in Caribisch Nederland, kunnen de aanvraag indienen.

De medische beoordeling of een kind intensieve zorg nodig heeft en of ouders/verzorgers van een kind dus in aanmerking komen voor de tegemoetkoming, wordt op Bonaire uitgevoerd via Sentro Akseso. De zorgbehoefte wordt als intensief beoordeeld als kinderen op meerdere terreinen intensieve dagelijkse begeleiding nodig hebben. 

Bij goedkeuring van de tegemoetkoming, wordt er 1.437 dollar bruto uitbetaald door de RCN-unit SZW.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram