zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Toeristen zijn opvallend vaak betrokken bij verkeersongelukken. Dat laat de vereniging Veilig Verkeer Curaçao (VVC) weten aan Caribisch Netwerk.

Exacte cijfers heeft VVC niet. Toch geeft de vereniging aan het beeld te kunnen bevestigen. Dit komt vaak omdat toeristen niet op de hoogte zijn van de andere verkeersregels op Curaçao. De toerist leest zich vooraf niet in en vertoont ‘eigenwijs’ gedrag, zo laat de vereniging weten. Vooral de voorrangsrotondes, het feit dat rechts geen voorrang heeft en de andere betekenissen van verkeersborden leveren vaak problemen op.

Om het aantal ongelukken tegen te gaan, is de VVC al langer van plan om een voorlichtingsfolder te maken in samenwerking met enkele autoverhuurbedrijven. Dit idee wordt in 2023 verder uitgewerkt.