dinsdag 30 mei 2023 12:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 december 2022

De naam van Petróleos de Venezuela (PdVSA) verdwijnt officieel van de olietanks van de Isla-raffinaderij. Drie jaar geleden werd het leasecontract met PdVSA beëindigd. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

PdVSA kreeg in 1985 de licentie om als operator te werk te gaan met de Curaçaose raffinaderij. Vanaf dat jaar was Curaçao de eigenaar van de olieraffinaderij, via de overheids-nv Refineria di Korsou (RdK). Hoewel de productie van PdVSA al enige tijd was gestopt, wordt 30 december 2019 gezien als officiële laatste dag. Het Venezolaanse staatsoliebedrijf kwam in financiële problemen in eigen land en in andere landen.

RdK heeft nu opdracht gegeven om de tanks wit te schilderen in verband met kerst. “De kerstversiering is op initiatief van de ex-Isla-medewerkers die allemaal een positieve vibe en geloof in de toekomst van de raffinaderij hebben”, aldus RdK-directeur Patrick Newton.

Overigens heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) afgelopen weekend verklaard dat voorkeurskandidaat Caribbean Petroleum Refinery (CPR) vóór het einde van het jaar moet voldoen aan de ‘proof of funds’. Het was lange tijd stil vanuit de regering over dit onderwerp, maar zaterdag verbrak Pisas de stilte tijdens een interview met Radio Mas.

De ‘proof of funds’ was in eerste instantie niet verplicht voor het bereiken van een Heads of Agreements (HoA), maar om te vermijden dat hier pas aan zou worden voldaan bij de final lease-overeenkomst heeft de regering besloten om dit vóór de HoA in bezit te willen hebben. 

Daarnaast geeft CPR aan exacte duidelijkheid te wensen over de geldende strikte milieueisen die straks gelden. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram