vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Saba wil met het onlangs gepresenteerde nieuwe sportbeleid een gezonde levensstijl bevorderen voor de inwoners van het eiland. Dat meldt het Openbaar Lichaam Saba (OLS). Het nieuwe beleid moet dienen als instrument om gezonder te leven en sociale interactie aan te moedigen.

Het nieuwe sportbeleid schetst een visie voor de toekomst van sport op Saba. Zo wil het OLS-sport gebruiken als middel om gezonder te leven, maar ook als instrument voor empowerment. “Sport kan een methode zijn om levensvaardigheden aan te leren, en om positieve sociale interactie te bevorderen.

Het nieuwe sportbeleid heeft vier strategische gebieden. Sport op school, roulerende sportseizoenen, betrokkenheid van de gemeenschap en de Saba United Sport Federation.  De strategieën zijn gemaakt door de afdeling Volksgezondheid en Sport met inbreng van belanghebbenden zoals scholen.

Met het nieuwe beleid wil Saba de bevolking onder andere kennis laten maken met een divers aanbod aan sport. De belangrijkste sporten op Saba zijn momenteel basketbal, volleybal, voetbal en soft/honkbal. Daarnaast wil Saba ook de barrière van deelname aan sportevenementen verkleinen, beter samenwerking tussen alle belanghebbenden in de sport juist aanmoedigen, meer respect en inclusie bieden en discipline en leiderschap in sport bevorderen.

Op dit moment kent Saba alleen basis sportvoorzieningen. Het OLS wil vanaf volgend jaar meer voorzieningen op het eiland realiseren zoals een zwembad, een BMX-faciliteit en een beachvolleybalveld.