dinsdag 12 september 2023 05:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 november 2022

De directeur van het Monumentenbureau, Yvonne Webb-Kock gaat na 33 jaar met pensioen. Dat meldt de overheid van Aruba. Web-Kock begon haar loopbaan als ambtenaar in 1989 bij Dienst Openbare Werken (DOW)

Web-Kock was werkzaam bij de Afdeling Civiele zaken en stapte later over naar het architectenbureau van de DOW. Hier ontwierp ze het gebouw van de Directie Luchtvaart en de kleuterschool Nos Paraiso in Paradera. Daarnaast was ze ook betrokken bij de renovatie van verschillende overheidsgebouwen.

Volgens de Arubaanse overheid richtte de monumentenraad 27 jaar geleden een afdeling Monumenten op waar Webb-Kock als directeur aan de slag ging. “Webb-Kock ontwierp hier onder andere het gebouw van de Dienst Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister, maar hielp ook mee aan projecten als het Ecury Complex waar het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba is gevestigd”, aldus de overheid.

Ook bij de restauratie van het gerechtsgebouw, Het Henriquez gebouw, Huisje Wild en het ceremoniële huis van de Gouverneur was de directeur aanwezig.

In de 27 jaar met Webb-Kock als directeur is er voor zestig miljoen florin geïnvesteerd in restaurant en onderhoud van vele monumenten.

Beeld: Overheid van Curacao
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram