zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) wil meer geld inzamelen voor duurzame financieringsbronnen. Dat meldt de organisatie. Een tweejaarlijkse bestuursvergadering bood volgens de DCNA een belangrijk platform voor het bespreken en bepalen van de meest effectieve manier om beschermde gebieden zoals parken in het Nederlands Caribisch gebied te ondersteunen. 

Volgens de organisatie zetten ze zich in voor het behoud van de natuur in de hele regio. Er is gesproken over de 2030-strategie, de uitbetalingen van het DCNA Trustfonds voor Natuurbehoud en de fondsenwervingsstrategie. In de komende jaren zou er meer geld bij elkaar gesprokkeld moeten worden om duurzame financieringsbronnen voor natuurbehoud veilig te stellen. Tijdens de bijeenkomst werd het eerste concept van het project gepresenteerd wat gebaseerd is op de wensen van de parken, zoals Christoffelpark op Curaçao en het Bonairiaanse Washingtonpark

Het secretariaat en de DCNA-werkgroepen gaven tijdens de bijeenkomsten ook updates over andere projecten, welke projecten dat zijn is onbekend. De werkgroepen van DCNA zetten zich volgens de organisatie in om de onderzoeks- en monitoring inspanningen en jongeren participatie te verbeteren. De volgende bestuursvergadering staat gepland van 12 tot 16 april 2023 op Sint Eustatius.