woensdag 7 december 2022 16:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 november 2022

Minister van Vervoer, Verkeer en Ruimtelijke (VVRP) Charles Cooper (MFK) heeft staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) dinsdag ontvangen bij Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo). Cooper liet Van Huffelen de inzet van Curaçao zien op het gebied van de klimaatverandering. Dat meldt de minister via sociale media.

Volgens de bewindsman wordt er gewerkt aan verschillende thema’s die betrekking hebben op klimaatverandering. Cooper heeft de staatssecretaris verteld over het ‘Curaçao Climate Change Platform’ (CCCP), wat onlangs is gelanceerd. Dit platform is opgezet zodat de publieke sector, de private sector, universiteiten en iedereen die met klimaatverandering bezig is, samen kan werken en acties kunnen opzetten tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast is het platform bedoeld om het veranderende klimaat te monitoren. 

Curaçao heeft zich volgens Cooper in 2015 aangesloten bij het traject ‘klimaat’ van de Nederlandse delegatie in de ‘Conference of the Parties of the UNFCC (COP). Volgens de minister is het eiland vanaf 2015 hard aan het werk gegaan om weerstand te bieden tegen klimaatverandering door middel van verschillende concrete doelen. 

Om klimaatverandering te trotseren zijn onder andere maatregelen getroffen in de energievoorziening en tekende Cooper vorige week de Global Memorandum of Understanding on Zero Emmisions Medium- and Heavy-Duty Vehicles. De overheid zegt daarnaast dat de ministerraad spoedig beslissingen zal nemen over het watermanagement. 

Cooper: “Curaçao moet creatief zijn en meer samenwerken met andere landen om klimaatverandering tegen te gaan.” Het eiland komt namelijk niet in aanmerking voor financiering en fondsen omdat het zelfstandig is. De bewindsman hoopt dat door het gesprek met Van Huffelen, Meteo en het CCCP meer bewustzijn zal ontstaan. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram