maandag 5 december 2022 20:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 november 2022

De minister van Justitie Shalton Hato (MFK) heeft samen met de ministers van Justitie Rocco Tjon (MEP) van Aruba en Anna Richardson van Sint Maarten gesprekken gevoerd tijdens de Universal Periodic Reviews (UPR) in Geneve. De gesprekken gingen over de forensische afdeling van de landen en de registratie van zedendelinquenten. Het onderzoek van het laatste onderwerp is in volle gang, meldt Hato op sociale media.

De ministers van Justitie komen sinds juni op structurele basis bij elkaar. De zogenaamde ‘tripartiet’ overleggen geven volgens de minister de mogelijkheid om op een effectieve en efficiënte manier samen te werken en te debatteren. Daarnaast zou het bevorderlijk zijn voor de relatie tussen de ministeries en het Rijk.

Met het tweede tripartiete overleg in Genève kwamen volgens de bewindsman onderwerpen van gemeenschappelijk belang aan bod. Zo werd er gesproken over de uitdaging waarmee de landen te maken krijgen als het neerkomt op leiding geven aan projecten met beperkte middelen. Die beperkte middelen zijn volgens Hato de forensische afdelingen van de Caribische landen, de werkgroepen die instituties moeten oprichten op justitieel gebied en de academies die een standaard curriculum moeten aanbieden.

In het tweede overleg werd ook gesproken over de registratie van zedendelinquenten. Een groep studenten Beheer en Veiligheid van Sint Maarten is bezig met een onderzoek onder leiding van het ministerie van Justitie van dat land .

De ministers hebben aan het einde van de vergadering in Genève hun tevredenheid uitgesproken en kijken positief terug op de besprekingen De volgende vergadering zal 16 januari plaatsvinden. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram