woensdag 7 december 2022 22:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 november 2022

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen (CDA) wil dat er een onderzoek komt naar vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dat verzoek heeft Heijnen gedaan aan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Volgens de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) zal het ILT het onderzoek naar de VTH gaan uitvoeren. Eind november en half januari komt het projectteam naar Bonaire voor gesprekken en een dossieronderzoek. De gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, heeft de staatssecretaris gevraagd om de kennis van het ILT te delen. Deze expertise wil Rijna gebruiken voor de verbetertrajecten die al lopen binnen het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

In de bezoeken aan de eilanden wordt gekeken naar VTH in de periode van 2020 tot en met 2022. Daarna wordt de situatie in kaart gebracht en gelijk gekeken naar de wetgeving die op tafel ligt voor het volgende jaar. De bouw- en milieuwetgeving (Wet Vrom BES) en de wet Natuurbescherming zullen de VTH controleren. De resultaten worden verwerkt in een rapport en aan de staatssecretaris, bestuurscolleges, regeringscommissaris en de Eilandraden gegeven.

In februari en maart bezoekt het onderzoeksteam Sint Eustatius en Saba.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram