maandag 5 december 2022 20:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 november 2022

Met een investering van 23 miljoen gulden kan de bouw van het nieuwe Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) in Otrobanda van start gaan. Het nieuwe gebouw zal drie verdiepingen tellen en alle disciplines onder één dak hebben. Dat meldt het ADC. De start van de bouw is met een jaar vertraagd doordat ADC er niet uit kwam met de aannemer, aldus ADC tegen Nu.cw. Minister van Ruimtelijk Planning Charles Cooper (MFK) zegt dat de bouw in totaal zo’n twee jaar zal duren.

Het nieuwe gebouw wordt naast het Curaçao Medical Center (CMC) gebouwd op de locatie waar eerst het magazijn van het oude Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) stond. De nieuwe locatie zal drie verdiepingen hoog zijn en wordt gebouwd op 5.500 vierkante meter. Het ADC biedt in het nieuwe gebouw patiëntgebonden en niet-humane onderzoeken op het gebied van klinische en poliklinische zorg. Daarnaast wordt er ook microbiologisch, toxicologisch geneesmiddelenonderzoek gedaan en zal het laboratorium zich richten op epidemiologisch, pathologisch, justitieel en wetenschappelijk onderzoek.

Het ADC kreeg vorig jaar juli al groen licht voor de bouw van een nieuw laboratorium. Na het aantreden van het kabinet Pisas werd de bouwvergunning geven, maar vanwege moeizame onderhandelingen werd de bouw uitgesteld. Dat laat het ADC tegenover Nu.cw weten. Nu meldt het ADC dat er goede voorbereidingen zijn gedaan en de bouw kan beginnen. Het gebouw wordt gefinancierd door Vidanova Pensioenfonds en gebouwd volgens de ontwerpen van Lyongo Juliana.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram