maandag 5 december 2022 19:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 november 2022

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen (D66) brengt van 20 tot 25 november een bezoek aan de de CAS-landen en Bonaire. De staatssecretaris spreekt met bestuurders en bezoekt projecten.

Van Huffelen komt op Curaçao bijeen met vertegenwoordigers van de verschillende landen en eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk om in gesprek te gaan over het slavernijverleden. Ze zullen het onder meer hebben over hoe inhoud kan worden gegeven aan het herdenkingsjaar slavernijverleden in 2023. 

Daarnaast zal de staatssecretaris praten met vertegenwoordigers van het Climate Change Platform en Profound, een jonge Caribische organisatie in de IT-sector. Ook staat een ontmoeting met Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi) op het programma en voert zij gesprekken over de ontwikkeling van innovatieve landbouw.

Op Sint Maarten zal Van Huffelen op bezoek gaan bij het National Recovery Program Bureau gaan en zal ze zich laten informeren over de landfill/stortplaats. 

De staatssecretaris brengt op Aruba een bezoek aan het Archivo Nacional Aruba (ANA). 

De reis wordt afgesloten op Bonaire, waar de staatssecretaris onder meer gedupeerden van de recente wateroverlast bezoekt en uitleg krijgt over de situatie van de dammen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram