woensdag 7 december 2022 19:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 november 2022

Refineria di Korsou (RdK) handelt volledig in lijn met de wet en vraagt dit ook van zijn klanten. Dat laat de raffinaderij weten in een statement.

RdK reageert daarmee op een artikel van Associated Press waaruit blijkt dat een klant de raffinaderij gebruikt om Venezuela bij te staan door Amerikaanse sancties te omzeilen. Zo zouden er miljoenen aan aardolieproducten worden vervoerd in een tanker. RdK en Curaçao Refinery Utilities zouden zich beiden aan alle geldende regels houden. Ook alle contracten met klanten onderstrepen dit, aldus de raffinaderij. 

Sinds het aflopen van het contract van PdVSA op 31 december 2019, heeft de raffinaderij geen actieve operator. Momenteel is de overheid in overleg over een overname door Luis Giusti, de voormalig president van PdVSA.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram