woensdag 7 december 2022 17:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 november 2022

De bouw van nieuwbouwwijk Wechi is in volle gang. Dat laat Wechi Management Company (WMC) weten. Het nieuwe deel van de woonwijk zal halverwege 2023 worden opgeleverd. Zone E, zoals de eerste zone heet, bestaat uit 52 koopwoningen in het lager en middensegment.

Aannemersbedrijf Betonbouw BV werd in oktober gekozen om de leiding van het project op zich te nemen en is begonnen met de bouw van de volledige woonwijk in Wechi. WMC meldt dat op dit moment negen van de 52 woningen zijn bewoond. Van de overige 43 woningen is dertig procent verkocht. Zone E is volgens de WMC goed bereikbaar vanaf de hoofdwegen en loopt op naar het hoogste punt van de wijk, waardoor de bewoners uitzicht over het gebied hebben.

In de toekomst zullen zo’n 3.500 woningen gebouwd worden waar ruim 10.000 mensen kunnen wonen. Dat blijkt uit de laatste nieuwsbrief van Wechi. De woningen zullen verschillen van vrijstaande woningen tot rijtjeshuizen die kunnen worden gehuurd of gekocht. De WMC laat weten dat de woningen worden aangesloten op een eigen rioolnetwerk wat gezuiverd wordt op het terrein. Daarnaast zullen de huizen worden voorzien van onder andere volledige 220v elektra en zonnepanelen.

De grond van Wechi is in erfpacht uitgegeven aan Fundashon Kas Popular (FKP). Op deze manier kan FKP in de toekomst de sociale woningen en verhuur blijven realiseren. Voor Zone J zijn de bouwvoorbereidingen van start gegaan. WMC verwacht in het eerste kwartaal van 2023 te kunnen beginnen met de bouw van de 22 appartementen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram