maandag 5 december 2022 20:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 november 2022

De Curaçaose Huisartsen Vereniging (CHV) is hoopvol na de vergadering met minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur over de plannen voor het openen van een Huisartsenpost (HAP). Dat verklaart CHV-voorzitter Jerry Semper tegenover Nu.cw.  

Semper is tevreden over het verloop van de vergadering. De CHV heeft gevraagd om concrete stappen. “De minister heeft 1 maart als datum genoemd voor het openen van de HAP. Daarnaast had de minister ook haar eigen ideeën. Zij stond tevens open voor input van de vereniging”, aldus de voorzitter. 

De HAP moet mensen toegang geven tot zorg in de avond, het weekend en op feestdagen. Dit zal de huidige dienstdoende arts vervangen. Op deze manier wil Pietersz-Janga ervoor zorgen dat mensen die ziek worden niet meer naar de huisarts hoeven te bellen, maar zelf naar een centraal gelegen post kunnen gaan.

Het ministerie zal volgende week weer vergaderen met de CHV om de HAP te realiseren. Volgens Semper wordt de werkgroep dinsdag al ingesteld. 

De afgelopen jaren is meermaals gesproken over de realisatie van een Huisartsenpost, maar opeenvolgende ministers lukte het niet daadwerkelijk tot realisatie hiervan over te gaan. Het is nog niet bekend waar de post zich zal vestigen.

-- Advertentie --

One comment on “Huisartsen Vereniging hoopvol over nieuwe Huisartsenpost per 1 maart”

  1. Als je ziek bent wil je niet naar een post. Gewoon de dokter moet langs komen zoals vroeger. Waar en hoever moet je rijden?

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram