donderdag 30 maart 2023 21:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 november 2022

Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft donderdag een vergadering gehad met Selikor over betaling van de tweede tranche. Er is nog steeds onduidelijkheid over de tranches en de eisen waar Selikor aan moet voldoen. 

Kabinetschef Vanessa Elisa verklaart tegenover nu.cw dat er tijdens de vergadering met Selikor niet inhoudelijk is ingegaan op het verschuldigde bedrag. Er is wel gesproken over de tranches en de documenten die nog aangeleverd moeten worden.

Vanuit de overheid zijn eisen opgesteld waar Selikor aan moet voldoen om steun te ontvangen. In de vergadering heeft de minister alle punten besproken om duidelijkheid te geven. Daarnaast werd er gekeken welke punten afgerond konden worden, zodat Selikor de tweede tranche kan ontvangen. Het punt ‘beheersovereenkomst’ kwam hier ook naar voren. 

Volgens Selikor-directeur Wesley Kook staat in de beheersovereenkomst dat Selikor elke maand een voorschot ontvangt om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Kook zegt dat de overheid al jaren geld schuldig is aan Selikor.

Kook zegt dat de betaling van de tweede tranche aan het vuilverwerkingsbedrijf op zich laat wachten. Hij noemt als reden dat de ministeries van Financiën en Gezondheid traag zijn in het controleren van alle gegevens die Selikor heeft aangeleverd.

Pietersz–Janga heeft aangegeven dat ze samen met Selikor wil werken, om in de eerste helft 2023 overeenstemming te bereiken.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram