zondag 27 november 2022 10:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Naomi Ramkhelawan
|
16 november 2022

Het bestuurscollege van Saba heeft Henk de Jong benoemd tot interim-eilandsecretaris. Dat heeft gouverneur Jonathan Johnson woensdag bekend gemaakt. De Jong volgt Tim Muller op die directeur van de Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire wordt.

De Jong gaat per 1 december aan de slag als interim-eilandsecretaris. Deze functie zal hij tot 1 juli 2023 bekleden. Muller: “Henk is een ervaren manager publieke sector die secretaris en algemeen directeur van de gemeente Amsterdam is geweest. Hij is erg enthousiast over de samenwerking met zijn nieuwe collega’s en partners op Saba. Hij heeft goede banden met de internationale regering”, aldus Johnson. 

Adviesbureau CTMH heeft het Openbaar Lichaam Saba bijgestaan bij het zoeken naar een interim-eilandsecretaris. Volgens Wim van Twuijver, adviseur van CTMH, is De Jong een waardevolle aanvulling voor het Openbaar Lichaam Saba en de overheidsorganisatie.

Tijdens zijn recente bezoek aan Saba sprak De Jong met zijn nieuwe collega’s en met het bestuurscollege. “Saba wordt met recht de ‘Unspoiled Queen’ genoemd. Deze bijzondere gemeentelijke organisatie heeft een indrukwekkende prestatie geleverd. Het eiland is goed georganiseerd en onderhouden”, aldus De Jong.

De interim-eilandsecretaris heeft de ambitie om verder te investeren in een duurzame toekomst van het eiland en haar bewoners. “Ik ben zeer gemotiveerd om de belangen van het Saba en haar inwoners te dienen”, aldus de Jong.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram