woensdag 7 december 2022 14:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 november 2022

De Venezolaanse regering is tegen het besluit van de Europese Unie om de sancties tegen het land met een jaar te verlengen. Dat blijkt uit een persbericht dat de Venezolaanse regering zaterdag heeft gepubliceerd.

Afgelopen vrijdag heeft de EU de sancties verlengd. De Europese Unie heeft de sancties in 2017 opgelegd, omdat het land schendt de mensenrechten en brengt de democratie en de rechtsstaat in gevaar. Het ministerie van Venezuela spreekt van maatregelen die de EU met voorbedachten rade illegaal heeft toegepast. Zij vinden dat de mensenrechten van het Venezolaanse volk massaal worden geschonden. 

Het Zuid-Amerikaanse land spreekt van politieke chantage die in strijd is met de beginselen van de democratie en mensenrechten. De sancties beperken de toegang tot voedsel, medicijnen en andere primaire levensbehoeftes. Daarnaast is er een reisverbod en bevriezing van bankrekeningen voor 36 personen die verantwoordelijk zijn voor het schenden van de mensenrechten.

De Europese Unie heeft ook een wapenembargo ingesteld tegen Venezuela. De sancties gelden tot minimaal 14 november 2023.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram