dinsdag 12 september 2023 00:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 november 2022

De sanering van het asfaltmeer verloopt niet zoals het in het contract is vastgelegd. Het jaarverslag van Buskabaai is te laat naar de Staten gestuurd . Dat meldt het Antilliaans Dagblad. 

Buskabaai is een overheidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het opruimen van het meer. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft begin deze maand het jaarverslag 2018 verstuurd. Ruim een jaar geleden werden de cijfers al ondertekend door de toenmalige Raad van Commissarissen. Dat is drie jaar te laat. Waarom de jaarstukken nu pas naar het parlement zijn gegaan, vertelt Pisas niet.

De sanering verloopt trager dan verwacht. In het jaarverslag staat dat Buskabaai zelfs overweegt een rechtszaak te beginnen tegen Asphalt Lake Recovery. Het bedrijf houdt zich bezig met de schoonmaak van het meer. Zij hebben zich niet  gehouden aan de hoeveelheid asfalt wat zou worden ontgint. In 2017 is afgesproken dat per jaar 75.000 ton per jaar zou worden schoongemaakt. Uiteindelijk blijkt dat maar 20.000 ton per jaar te zijn.

Het teer is in de Tweede Wereldoorlog gedumpt in het meer. Dit was om kerosine te produceren en andere brandstof in de strijd tegen Duitsland.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram