woensdag 7 december 2022 23:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 november 2022

Liefde. Met twee hoofdonderwerpen die daarover gingen, was dat de rode draad door de uitzending van het Bonairiaanse radioprogramma Op de Klippen op Mega Hit FM zaterdag. Liefde voor het kind, het eiland en de poëzie

In het kader van de week tegen de kindermishandeling vertelt Elly Rojer van de Rijksdienst Zorg en Jeugd Caribisch Nederland over het thema van de actieweek dit jaar: Praat met liefde. Ze legt uit hoe delicaat de aanpak van dergelijke problemen is en wat er tijdens de actieweek allemaal gedaan gaat worden.

Dichteres Ine Statia verteld over haar dichtbundel, “In naam der Liefde”. Een bijzondere bundel, want alle gedichten zijn te lezen in drie talen. Papiaments, Engels en Nederlands. De meeste van de literaire vertalingen zijn van de hand van de dichteres zelf. In de uitzending leest Statia zelf het titelgedicht van de bundel voor.

Ook de door Op de Klippen gewonnen rechtszaak tegen de overheid van Bonaire komt aan de orde. En het noodweer van de afgelopen week komt ter sprake. Hoe moet je het eiland waar je van houdt beschermen tegen dit soort extreme omstandigheden?

Gasten Elly Rojer en Ine Statia. Presentatie Michiel van Bokhorst, Lisanne Eikelboom en Martijn Hisschemöller.

Luister hier naar de podcast.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram