woensdag 7 december 2022 23:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 november 2022

Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Holland heeft eind oktober twee drugstransporten onderschept in de Caribische Zee. Defensie heeft in totaal 900 kilo drugs in beslag genomen. Dat meldt Defensie maandag. 

Een Amerikaans Maritiem Patrouillevliegtuig ontdekte op 24 oktober de zogeheten ‘go-fast’. Direct daarna werd het marineschip ingezet. Samen met een helikopter van de Amerikaanse Kustwacht en de zogenoemde FRISC-onderschepping boten werd de ‘go-fast’ achterhaald. Defensie heeft tijdens de eerste onderschepping ruim 500 kilo smokkelwaar in beslag genomen en bij de tweede vangst op 27 oktober ongeveer 400 kilo cocaïne.

Defensie laat weten dat de drugs is vernietigd en de verdachte smokkelaars zijn aangehouden. Ze zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht en naar de Verenigde Staten gebracht. Defensie zegt tegen NU.cw dat er pas berichten over drugsvangsten naar buiten gebracht worden als de drugs volledig is vernietigd en de verdachten aan wal zijn gebracht.

Het marineschip de Zr Ms. Holland ligt sinds oktober 2022 als stationsschip in het Caribisch gebied en wordt ingezet bij drugs operaties en ter ondersteuning van de Kustwacht in het Caribisch gebied.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram