maandag 5 december 2022 11:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 november 2022

Een 63-jarige man die betrokken is bij de roof van een kunstwerk uit Sambil is zondag aangehouden op het vliegveld van Hato. Naast de roof bleek dat de dief ook zijn huurauto niet op tijd heeft ingeleverd. Dat meldt de politie.

De kunstrover werd op de luchthaven herkend door een oplettende vrouw en zij heeft de politie gealarmeerd. De huurwagen is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Het kunstwerk 'Girl’ van Merly Trappenberg zat niet tussen zijn bagage.

Op camerabeelden van winkelcentrum Sambil is te zien hoe eerder deze maand drie mannen met het kunstwerk naar de parkeerplaats lopen, waarna ze in een Volkswagen Amarok stappen. De pick-up is voorzien van stickers van het verhuurbedrijf en daardoor herkend. De huurders hebben de wagen nooit teruggebracht na de afgesproken huurtermijn. Het contract stond op naam van een kunstenaar woonachtig in Geleen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram