woensdag 7 december 2022 22:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 november 2022

Het is maandag Wereld Diabetes Dag (WDD). Uit het laatste rapport van de Volksgezondheid Instituut Curaçao (VIC) blijkt dat het aantal diabetespatiënten op Curaçao nog altijd stijgt. Zo’n acht procent van de bevolking op Curaçao heeft last van teveel suiker in het bloed. Verzekeringsmaatschappij ASKA Insurances controleert daarom maandag gratis je bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol.

WDD werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd na een sterke toename van het aantal diabetespatiënten. Nu wordt er ieder jaar op 14 november stilgestaan om aandacht te vragen voor diabetes. 

Het laatste rapport met de diabetescijfers op Curaçao is gepubliceerd door het Volksgezondheid Instituut Curaçao in 2017. Uit het rapport blijkt dat meer dan 10.000 mensen op het eiland kampen met diabetes mellitus. Dat is zo’n acht procent van de bevolking. Vooral 65-plussers hebben last van de suikerziekte.

ASKA Insurance laat via sociale media weten dat iedereen maandag tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis langs kan komen voor een controle op bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol. Daarnaast zal de verzekeringsmaatschappij tips geven voor een gezonde levensstijl. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram