zaterdag 16 september 2023 11:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
13 november 2022

Bandabou moet in de nacht van zondag op maandag rekening houden met slecht weer. Daarvoor waarschuwt de Meteorologische dienst middels een voorzorgsmededeling met code geel. Zware regenval, windstoten, onweer en hoge golven zouden de komende uren voor overlast kunnen zorgen.

De Meteo voorspelt zware regenval over het westelijk gedeelte van het eiland. De regen kan plaatselijk tot overstromingen leiden. Daarnaast kan de wind opsteken met zware windstoten die tot schade kunnen leiden. "Vermijd ondergelopen wegen, vooral waar het water snel stroomt", aldus de Meteo.

Kleine boten en standfaciliteiten kunnen beschadigd raken door hoge golven aan de zuid- en westkust als ze vlak aan zee liggen. De Meteo raadt aan niet te gaan varen en boten aan wal te halen.

Verder is er kans op blikseminslag doordat onweerbuien langstrekken. In het algemeen moet open water en open gebied dan worden gemeden. Het is niet aan te raden onder bomen te schuilen. "Maak losse voorwerpen vast en begeef u en uw huisdieren naar een veilige plek, het liefst binnenshuis", luidt de waarschuwing.

De voorzorgsmededeling is geldig van zondag 22.00 uur tot maandag 11.00 uur. Het volgende bericht wordt op maandag om 10.55 uur uitgegeven.

Beeld: Onweersfoto ter illustratie
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram