zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat (VVD) was afgelopen week op werkbezoek Aruba en Curaçao om onder andere kennis te maken met het personeel op de eilanden. 

Van der Maat laat weten er dat veel budget is vrijgekomen, omdat er de afgelopen jaren hard is gekort op budget van Defensie. “De achterstanden zijn opgelopen en dat zie je ook bij huisvesting en materieel. Als Defensie een aantrekkelijke werkgever wil zijn in de toekomst, dan hebben we daar stappen in te zetten”, aldus de staatssecretaris. 

Hij geeft dat Defensie dit aan het voorbereiden is en hoopt dat ze dit snel voor elkaar kunnen krijgen. Rick Hart vroeg Van der Maat naar de situatie over de grens met Venezuela, de dreiging van dat land, de opsporing van drugs en gebruik van drugs onder het marinepersoneel.