dinsdag 31 januari 2023 00:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 november 2022

Zes honden hebben donderdagochtend meerdere geiten op het terrein van de Bonairiaanse scholengemeenschap SLP/VSO doodgebeten. Medewerkers van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) waren snel ter plaatse. Dat meldt de Rijksdienst.

Vanwege de locatie waar het incident heeft plaatsgevonden en het aantal dode geiten, hebben de Gezaghebber Edison Rijna en de politie besloten om de honden te traceren en in te laten slapen door een dierenarts. De eigenaren van de honden zijn ingelicht over dit besluit. 

Volgens het KPCN ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaren. In sommige gevallen kan de schade, aangericht door een hond, worden verhaald bij de eigenaar van het dier. De politie wijst hondenbezitters erop dat de dieren op het erf gehouden moeten worden. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een goede omheining of door de hond aan te lijnen. Het KPCN adviseert ook om een hond socialer te maken door het goed op te voeden en te trainen. 

Komende week start het Openbaar Lichaam Bonaire met een voorlichtingscampagne om de honden problematiek tegen te gaan en om het welzijn van de dieren te waarborgen. Als onderdeel van de campagne wordt er komende periode extra gecontroleerd bij eigenaren die hun hond zonder toezicht los laten lopen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram