maandag 5 december 2022 20:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 november 2022

Britse en Amerikaanse gevallen militairen werden vrijdag herdacht tijdens Rememberance Day bij het Amerikaanse consulaat. De gouverneur, regering en een Nederlandse delegatie waren aanwezig bij de ceremonie, dat meldt Defensie Caribisch gebied.

Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day en in het Nederlands Dodenherdenkingsdag genaamd, is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.

Onder de genodigden waren onder andere de gouverneur Lucille George-Wout en minister-president Gilmar 'Pik' Pisas. Ook een delegatie van Defensie in het Caribisch gebied was aanwezig, waarbij de Geestelijke Verzorging en de Tamboers & Pijpers ook een gedeelte van de ceremonie voor hun rekening namen.

In Nederland wordt de witte anjer al geruime tijd geassocieerd met de steun aan veteranen. Bij Amerikanen en Engelsen staat , de ‘Poppy flower’, de grote klaproos, symbool voor degenen die het hoogste offer hebben gebracht. Deze bloem bleef stand houden in het verwoeste landschap rondom Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Vanwege de nauwe banden met beide landen is er bij iedere herdenking van Rememberance Day ook een Nederlandse delegatie aanwezig, aldus Defensie Caribisch gebied.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram