woensdag 7 december 2022 20:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 november 2022

Een schilderij van kunstenaar Merly Trappenberg is vorige week woensdag gestolen uit winkelcentrum Sambil. Dat werd maandag bekend gemaakt via een persbericht. 

De kunstenares ontdekte vrijdag de diefstal samen met een klant toen zij zag dat het kunstwerk ontbrak. Zij alarmeerde direct de beveiliging van het winkelcentrum. Trappenberg heeft via camerabeelden gezien dat het schilderij rond 18:00 is gestolen door drie mannen. Op de beelden is te zien dat het waarschijnlijk gaat om toeristen. De dieven hebben het werk, genaamd ‘Girl’, meegenomen in een pick-up. 

De kunstenaar heeft sinds zeven jaar een kunstgalerie in Sambil waar zij haar werk tentoonstelt. Enkele schilderijen uit haar collectie hingen tijdelijk in de gang van het winkelcentrum, waar ook het gestolen schilderij hing. Op het doek staat een Afro-Caribische vrouw met een hoofddoek geschilderd. Het portret is geschilderd op hout en heeft een houten lijst. Er is aangifte gedaan bij de politie die de zaak onderzoekt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram