woensdag 7 december 2022 15:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 november 2022

Na de start twee weken geleden van de nieuwe vaccinatieronde, zijn nu mensen van 55 jaar en ouder aan de beurt. Zij kunnen vanaf maandag een herhaalprik van Pfizer halen tegen het coronavirus. Dat meldt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.

De herhaalprik, oftewel de boosterprik, is voor mensen die de eerste en tweede prik tegen corona hebben gekregen. Het vaccin is bedoeld om zowel het oorspronkelijke coronavirus uit Wuhan als de Omikronvariant te weren en de opgebouwde bescherming te vergroten. Hiervoor hebben mensen geboren in 1945 en eerder 65-plussers al de mogelijkheid gehad om de boosterprik te halen. 

Voor de herhaalprik kun je terecht op 7, 8, 10 en 11 november van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 17:00 uur. Voor het vaccin hoef je geen afspraak te maken bij de GGD in Zakitó. Tussen de laatste vaccinatie en de booster moet minimaal drie maanden zitten.

Het ministerie meldt daarnaast dat Curaçao nu 27 actieve corona gevallen telt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram