dinsdag 31 januari 2023 00:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 november 2022

Op Flamingo Airport heeft donderdagochtend een vliegtuig rechtsomkeert gemaakt naar Curaçao vanwege het slechte zicht van de landingsbaan. Dat meldt  de luchtverkeersleiding van Bonaire International Airport tegenover Nu.cw.

Het vliegtuig is teruggevlogen naar Curaçao. ‘Normaal gesproken probeert de piloot één à twee keer te landen. Als dit niet lukt, besluit de piloot terug te keren naar land van herkomst’, aldus de luchtverkeersleiding. Dat was in deze situatie ook het geval. Inmiddels is het vliegtuig veilig geland. 

Gedeputeerde Hennyson Thielman van Economische Ontwikkeling en Toerisme (MPB) verklaart tegenover Nu.cw dat hij de directeur van het vliegveld gesproken heeft. Daarin gaf de directeur aan dat de situatie op de luchthaven rustig is. Vliegtuigen kunnen gewoon vertrekken en landen. Er zijn vooralsnog geen extra maatregelen genomen op het vliegveld tegen de hevige regenval die wordt verwacht. 

Een tropische golf die zich momenteel door het oostelijke deel van het Caribische zee beweegt, zal de komende 24 uur voor flinke buien zorgen boven de eilanden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram