dinsdag 31 januari 2023 01:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 november 2022

Diensthoofd van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Nolly Oleana bracht dinsdag zijn laatste bezoek aan Saba. Dat meldt het Openbaar Lichaam Saba (OLS). Oleana vertrekt per 1 december als hoofd na de functie sinds 2015 te hebben bekleed.

Het OLS zegt dat het ministerie van OCW, sinds Saba, Bonaire en Sint Eustatius onderdeel werden van Nederland, veel heeft geïnvesteerd in het onderwijs op de eilanden. Zo zijn schoolgebouwen verbeterd en faciliteiten op de scholen uitgebreid. Het ministerie heeft betere arbeidsvoorwaarden gecreëerd en is er een zorgstructuur opgezet voor leerlingen met speciale behoeften. Ook is het schoolmeubilair en lesmateriaal vernieuwd en meldt het OLS dat er financieringen zijn geregeld om onderwijzend personeel op te leiden en te versterken.

“Er is veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog een aantal uitdagingen die aandacht nodig hebben”, aldus Oleana. Volgens het diensthoofd zou er nog verder gewerkt moeten worden aan meertaligheid en digitalisering. Daarnaast vind Oleana het belangrijk dat ouders en het bedrijfsleven een grotere betrokkenheid krijgen. “Er is een rol weggelegd voor bedrijven. Niet alleen voor het aanbieden van stages, maar ook voor professionals om hun beroep te onderwijzen. Bijvoorbeeld een bakker die studenten lesgeeft over het beroep.”

Oud-gedeputeerde van Bonaire Nina den Heyer (MPB) zal de functie van Oleana in december overnemen. Het diensthoofd zal daarnaast nog een jaar waarnemend gezaghebber blijven op Bonaire.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram