zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA) organiseert volgende week het eerste internationale evenement over elektrische vluchten op Aruba. Tijdens ‘A Flight To The Future’ worden er onder andere demonstratievluchten gemaakt met het elektrische vliegtuig de Pipistrel Velis Electro.

De DCCA is een samenwerkingsverband tussen alle zes de Caribische luchthavens binnen het Koninkrijk. Lokale en internationale deelnemers komen naar Aruba om hun kennis te delen over de toekomst van de luchtvaart tijdens het evenement van de organisatie. Er worden verschillende presentaties, paneldiscussies en masterclasses gehouden.

De Pipistrel Velis Electro is het eerst gecertificeerde elektrische vliegtuig ter wereld. De vluchten die vanaf Aruba worden gemaakt zullen de organisatie voorzien van nieuwe informatie over het elektrisch vliegen. A Flight To The Future vindt van 7 tot en met 11 november plaats in het Hyatt Regency Aruba Resort.