vrijdag 31 maart 2023 00:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 oktober 2022

Grisha Heyliger is donderdag afgezet als voorzitter van het parlement van Sint Maarten. Ze werd met acht stemmen tegen weggestemd tijdens een openbare vergadering.

Heyliger kondigde haar ontslag aan in een livestream op Facebook na de vergadering. Haar ontslag betekent dat er tijdens een parlementaire vergadering een nieuwe voorzitter gekozen moet worden. De komende vergaderingen zullen worden geleid door vice-voorzitter William Marlin.

De voormalige voorzitter heeft ook afscheid genomen van de politieke partij UP. Ze gaat verder als onafhankelijk parlementslid. In de livestream stelt Heyliger dat ze is gemanipuleerd en gepest en dat binnen de partij een klimaat werd gecreëerd waarin vrouwen onderdanig moeten blijven.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram