maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie op Sint Maarten heeft de afgelopen dagen een toename in het aantal zelfmoordpogingen geregistreerd. De regering besteedt op sociale media extra aandacht aan zelfmoordpreventie.

“Onze agenten doen hun best om in te grijpen en alle personen veilig te houden”, stelt het Korps. “Het doel is altijd om de situatie te de-escaleren. Dit is echter een uitdaging omdat onze agenten niet over de professionele vaardigheden en training beschikken om personen te ondersteunen met geestelijke gezondheidsproblemen.”

De regering roept mensen die een moeilijke tijd doormaken op om contact op te nemen met familie en vrienden. Mensen kunnen ook de hulp inschakelen van Stichting Mental Health via de crisislijn.

Daarnaast geeft de overheid verschillende tips voor het opbouwen van een goede geestelijke gezondheid. Zo wordt aangeraden om voedzame maaltijden te eten en actief bezig te zijn door bijvoorbeeld wandelingen te maken.