woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De negende editie van de KLM Curaçao Marathon vindt volgende maand plaats. De marathon zal beginnen met de loop van vijf kilometer. Zo’n 1.800 deelnemers uit 25 verschillende landen hebben zich al aangemeld. Het parcoursrecord van de marathon staat op naam van de Poolse Wojciech Kopec met een tijd van 02:43:50. 

De vliegtuigmaatschappij zegt dat er voor iedereen een passende afstand beschikbaar is. Zo zal de marathon bestaan uit vier verschillende afstanden die de lopers allemaal langs de waterkant van Curaçao zullen afleggen. De marathon wordt afgetrapt met de vijf kilometer op zaterdagmiddag. De overige tien, 21,1 en 42,2 kilometer worden zondagochtend gelopen. 

De race is volgens KLM gecertificeerd door de Association of international marathons (AIMS) en de International Association of Athletics Federations (IAAF) en wordt georganiseerd op het hoogste internationale niveau. De routes gaan onder andere over de pontjesbrug en de Julianabrug. 

Deelnemers die zich aanmelden krijgen een persoonlijk startnummer met online tijdregistratie, een T-shirt en een medaille. KLM laat weten dat er nog zo’n zevenhonderd tickets beschikbaar zijn.