dinsdag 30 mei 2023 12:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 oktober 2022

De internationale amfibische oefening ‘Très Kolos’ vindt vanaf vandaag tot en met 26 oktober plaats op Aruba. Naast Nederlandse, Amerikaanse en Franse militairen nemen ook Arubaanse militairen deel aan de oefening. Deze oefening wordt eens in de twee jaar gehouden.

De oefening bestaat uit een competitiedeel van militaire activiteiten en tactische oefeningen, zoals een water-hindernissenparcours, een amfibische oversteek en oefeningen waarbij uiteenlopende militaire scenario’s worden uitgevoerd. Op deze manier kunnen de militairen zich voorbereiden op de uitdagingen waar het Caribisch gebied te maken mee heeft, bijvoorbeeld noodhulp bij een orkaan. 

“Door deze uitdagende activiteiten waarbij militaire en fysieke vaardigheden aan bod komen, kunnen de teams het beste van zichzelf laten zien op gebied van sportiviteit, samenwerking, integratie en competitie”, aldus Defensie Caribisch gebied. Het doel hierbij is om de onderlinge relaties tussen de strijdkrachten verder te verstevigen. 

De oefening Très Kolos, wat drie kleuren betekent, is sinds 2010 bekend onder deze naam. De drie kleuren verwijzen naar de kleuren van de vlaggen van de deelnemende landen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram