dinsdag 30 mei 2023 12:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 oktober 2022

Curaçao, Sint Maarten, Aruba, Suriname en Bonaire organiseren jaarlijks een Bewaardersweek voor de medewerkers van gevangenissen. Dit jaar werd het evenement op Aruba gevierd.

De Bewaardersweek staat in het teken van kennisuitwisseling, verbroedering en ontspanning. De week wordt traditioneel gestart met een kerkdienst, waarbij de medewerkers een ceremonieel uniform dragen. De dienst wordt afgesloten met een feest.

Daarnaast wordt er gedurende de week gesproken over samenwerking tussen de landen. Dit jaar is het samenwerkingsproject opgestart tussen de inrichtingen, met Bonaire als centraal kenniscentrum. De directeuren van de inrichtingen hebben de hoop uitgesproken dat ook Suriname zich kan aansluiten bij de samenwerking.

Volgend jaar zal de Bewaardersweek in Suriname worden georganiseerd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram