vrijdag 27 januari 2023 17:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 oktober 2022

Het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen keert deze week terug naar de haven van Den Helder. Niet eerder had het zogeheten stationsschip in het Caribisch gebied zoveel drugs onderscheppingen als de Groningen.

De Koninklijke Marine heeft altijd een schip in het Caribisch gebied dat onder andere inzetbaar is voor anti-drugsoperaties, anti-mensensmokkel en noodhulp na natuurrampen. Het stationsschip kan op zee worden ingezet door zowel de Kustwacht als het Amerikaanse samenwerkingsverband Joint Interagency Task Force South.

De Groningen is een half jaar in het Caribisch gebied verbleven en heeft maar liefst 17 boten onderschept met in totaal 19.000 kilo aan boord. De afgelopen zes maanden werd er 15.600 kilo cocaine en ruim 3.500 kilo marihuana in beslag genomen.

De Zr.Ms. Groningen is inmiddels afgelost door zusterschip Zr.Ms. Holland.  

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram