woensdag 8 februari 2023 06:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 oktober 2022

De Caribbean Shark Coalition (CSC) heeft afgelopen maand voor het eerst een live bijeenkomst gehouden in in Sint Maarten. Dat meldt de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA). 

Belanghebbenden uit veertien verschillende landen kwamen samen voor een workshop over capaciteitsopbouw voor de wetenschap en bescherming van haaien en roggen in het Caribisch gebied. Twee dagen van de training werden in het water doorgebracht om te leren hoe Baited Remote Underwater Videos kunnen worden ingezet voor het monitoren van haaien. Deelnemers leerden ook het correct merken van de drie soorten haaien in het Caribisch gebied: tijgerhaaien, Caribische rifhaaien en zwartsnuithaaien. 

De CSC werd in 2020 opgericht door de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en Beneath the Waves (BTW) als reactie op internationale oproepen om de gezamenlijke inspanningen voor het behoud van haaien en roggen in het Caribisch gebied te verbeteren.

Binnen het Caribisch gebied varieert de bescherming van haaien en roggen drastisch van eiland tot eiland. Zelfs op eilanden die haaienreservaten hebben opgericht, zijn er nog steeds aanzienlijke tekortkomingen in onderwijs en handhaving.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram