zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Hushang Ansary is definitief geen bestuurder van SunResorts/Mullet Bay op St Maarten. Die uitspraak deed de rechter vrijdag in een zaak die was aangespannen door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Ook Ralph de Palm en Clarence Derby kunnen niet als medebestuurders worden benoemd.

De zaak draaide om het eigendom van SunResorts dat bestaat uit de waarde van een perceel grond op Mullet Bay, het belangrijkste activum van Ennia. Om verzekeringsmaatschappij Ennia te herstructureren werd vier jaar geleden een noodregeling uitgesproken door het gerecht. Hierdoor is CBCS bestuurder van Ennia en gemachtigde van Ennia Caribe Investments (ECI) en Ennia Caribe Holding (ECB).

Ansary, De Palm en Derby gaven zich nog steeds uit als bestuurders van SunResorts, terwijl Ansary eerder in jaarverslagen zou hebben erkend dat Ennia de aandeelhouder is.

Door de uitspraak is het Ansary en de zijnen nu verboden zich uit te geven als bestuurders van SunResorts op straffe van een dwangsom. De nieuwe bestuurders zijn Mike Alexander en Geomaly Martes.

Alexander en Martes zullen SunResort moeten herstructureren en een traject in gang moeten zetten om Mullet Bay te verkopen of te ontwikkelen. Hierdoor zal Ennia verder zijn verplichtingen aan polishouders kunnen nakomen en kunnen voorkomen dat er nog verdere schade wordt opgelopen.