zondag 27 november 2022 11:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 oktober 2022

Het nieuwe nationale wapen van Curaçao wordt maandag 10 oktober bekendgemaakt. Dat laat minister van Onderwijs, Cultuur en Sport Sithree van Heydoorn (MFK) weten tijdens een persconferentie vrijdag. 

De verwachtingen over de bekendmaking van het nieuwe wapen waren hoog gespannen, maar tijdens de persconferentie werd al snel duidelijk dat het winnende ontwerp pas maandag wordt gepresenteerd.

Van Heydoorn heeft tijdens de persconferentie het proces om tot een nieuwe wapen te komen beschreven. Op het huidige wapen staat een schip van de West Indische Compagnie, maar nu de staatkundige verhoudingen sinds 10-10-10 veranderd zijn, is het volgens de minister tijd voor een nieuw wapen. 

Voorzitter van de commissie voor het nationale embleem, Jaret Guanipa, legt uit dat het nodig is om het wapen te veranderen omdat Curaçao nu een land in een koninkrijk is. Het heeft een eigen volkslied en daar hoort een passend wapen bij. “Het gaat erom hoe de wereld ons ziet”, aldus Guanipa. 

Het proces om de winnaar bekend te maken is volledig anoniem. Er zijn 205 ontwerpen ingediend waarna een top tien is gemaakt. Bij de top tien werd gelet op vijf punten. Het ontwerp moet simpel zijn, kleuren bevatten, karakteristieke lokale elementen hebben, origineel en uniek zijn. Daarnaast moet er een patriotische interpretatie aan gegeven worden. 

De bekendmaking van de winnaar zal maandag 10 oktober om 18.00 uur plaatsvinden op het Brionplein. Iedereen is welkom.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram