zondag 27 november 2022 03:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 oktober 2022

Boodschappen doen is dit jaar twaalf procent duurder geworden dan in 2021, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een uitgebracht rapport. Ook de prijzen van brandstof en een buskaartje zijn in 2022 met bijna veertien procent gestegen. 

Inflatie ontstaat nadat er een algemene prijsstijging is van goederen en diensten. De cijfers in het rapport zijn gemeten in de maand juli waarbij de inflatie steeg naar 5,4 procent. De prijzen op Curaçao stegen in de maand juli met bijna één procent ten opzichte van de maand ervoor.

Het rapport van het CBS laat ook zien dat de prijzen voor levensonderhoud in juli meer dan acht procent hoger zijn ten opzichte van dezelfde maand in 2021. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram